Privacy Policy

Dutch Dota – Behind the scenes 18-12-2017

Dutch Dota – Behind the scenes

Hallo beste leden van de Dutch Dota community. Wij, het Dutch Dota team, zijn erg lang bezig geweest met het opzetten van de DDC, iets wat wij een super tof en inmiddels goed lopende competitie vinden. Hierdoor is het nu tijd om te reflecteren op wat er nog meer gaande is in onze community en bij deze willen we jullie wat inzicht geven in onze organisatie. Wat is er allemaal gaande behind the Scenes?!

We willen jullie graag vertellen wat er allemaal gaande is behind the scenes en waar de DD crew allemaal mee bezig is. Graag willen wij in dit artikel toelichten wat er allemaal in werking is, waarom de DDL5 anders verloopt dan jullie gewend zijn, en waar het Patreon-geld voor gebruikt wordt.

Ten eerste willen wij iedereen enorm bedanken voor jullie steun, interesse, energie, passie en plezier die jullie hebben in de producten van Dutch Dota. De Dutch Dota crew werkt nu al meerdere jaren aan een platform waarin de Nederlandstalige Dota spelers kunnen ontmoeten. Zo zijn wij na een klein jaartje sinds onze ‘geboorte’ ook begonnen met het opzetten van een League. Deze league, die jullie allemaal kennen als de Dutch Dota League (DDL), heeft bij verschillende mensen achter de schermen, enorm veel tijd en moeite gekost om waar te maken. Gelukkig vonden velen van jullie het hartstikke leuk om te kijken wie de beste Nederlandstalige Dota spelers zijn. Ook wij vinden het nog steeds enorm gaaf dat er zoveel mensen plezier beleven met het Dutch Dota platform!

We hebben achter de schermen dan ook nooit en te nimmer stilgezeten. Zo heeft onze Code-meester Rodey meerdere versies van het dutchdota.com platform geheel zelf gecodeerd. Dit maakte het mogelijk om de DDL zelf naar wens te kunnen aanpassen op de Dutch Dota website. Verder heeft onze Christian enorm veel werk verricht op rechtsgebied, maar ook enorm veel ondersteuning geleverd bij Rodey zijn UI/UX ontwerpen. Ook kennen velen van jullie ook wel ENM, YDF, Thijs, Psych0, LauraBlueye, Lt. CheesePieterdePro, JamesdeanoPez-alor, Perry, YaoBiggi, Slyver en nog vele anderen die de handen uit hun mouwen hebben gestoken om Dutch Dota zover te krijgen als waar we nu zijn. Daarom willen wij heel graag ook nu nogmaals iedereen bedanken die Dutch Dota geholpen heeft om ons zover te krijgen als waar we nu zijn!

Grazie mille !!

Maar wat zijn wij nu allemaal nog achter de schermen aan het doen?

Zoals sommige van jullie wellicht weten, zijn wij al een poos bezig met het ontwerpen van een verbeterde Dutch Dota website. Deze wordt door o.a. Door Rodey vanaf de grond af geprogrammeerd, met als doel een multifunctionele platform creëren dat universeel inzetbaar is in de wereld van de Esports. Hierdoor zijn wij ook in samenwerking getreden met een partner die inziet dat het platform een waardevolle tool zal worden. In onze visie is dat een platform waarbij sociale interactie en het competitieve aspect van gaming kan samenkomen. Dit platform wordt beetje bij beetje opgebouwd en geperfectioneerd door de DD crew. Dit is echter een tijdrovend process, want wij willen geen product leveren aan de users wat nog niet geheel klaar is (I’m looking at you AAA publishers). Dit is dan ook de reden waarom wij heden ten dage de nieuwe website nog niet in gebruik hebben.

De partner waar wij nu mee aan het samenwerken zijn is Lionsky. Lionsky heeft de huidige variant van het Dutch Dota platform in gebruik. Lionsky zal, net als Dutch Dota, de nieuwe website direct in gebruik gaan nemen zodra deze volledig functioneel is. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat we jullie beter kunnen dienen met meerdere games en een beter ontwikkeld platform.

Maar ook:

Heeft onze geliefde Psych0 het werk van Jamesdeano opgepakt, en samen met onze lieftallige Laura, de DDC werkelijkheid gemaakt. Deze schitterende vordering bij Dutch Dota is iets waar wij allen enorm mega ultra trots op zijn. Wekelijks op televisie, een prijzenpot van 4000,- PLUS een ticket naar de WCA in China? Hoe gaaf is dit wel niet!?         

Een bijkomstigheid van de DDC is ook dat er veel spelers van de DDL ervoor gekozen hebben om hun tijd en energie te steken in de DDC. Dit heeft ervoor gezorgd dat we nu 8 schitterende teams hebben in de DDC, daarentegen heeft de DDL wel flink geleden, waardoor er nu in verschillende divisies minder volledige teams bevatten. Deze ontwikkeling hadden wij helaas niet voorzien, maar we werken aan een passende oplossing voor komende seizoenen van de DDL.

Tot slot…

Willen wij in het bijzonder iedereen die deel uitmaakt van de Dutch Dota crew bedanken! De Dutch Dota crew is uiteraard niet alleen “het management”, maar iedereen die tijd, energie of geld heeft geïnvesteerd in Dutch Dota. Iedereen die deelneemt aan de DDL of de DDC, iedereen die onze Twitch bekijkt, die onze Facebook feed volgt, die naar onze pubstomps komt, die de spelers van de DDC steunen, onze ouders, vrienden en familie! Iedereen die de schouders eronder zet om de dromen van vele Dota liefhebbers waar te maken: Bedankt voor jullie steun, feedback, maar vooral jullie plezier in Dutch Dota.

Want onthoud, de Dutch Dota groep was niets zonder jullie allemaal!

Zonder alle steun die wij ontvangen hebben, zowel energie, tijd als financieel, hadden wij nooit en te nimmer de leuke pubstomps kunnen organiseren. Ook hadden nooit de onderhandelingen van de DDC kunnen plaatsvinden en hadden wij niet de ontwikkeling van de Dutch Dota websites kunnen voortbrengen.

Nu iedereen een duidelijk beeld heeft over de ontwikkelingen die plaats hebben gevonden, plaats nemen en nog plaats zullen vinden, gaan we samen een schitterende Esport-toekomst tegemoet!

GL HF

Roelmans

Not Logged In
Offline
Your last match

Activity Feed

  • Show All
  • Show followed only
No Activity
Load more